Riolering

Riolering is een buizenstelstel dat zorgt voor opvang en afvoer van afval- en hemelwater.

Veel gevraagd over Riolering

Ik heb een verstopping in mijn woning die ik zelf heb veroorzaakt. Wat nu?

Algemeen

Als de verstopping is ontstaan door eigen toedoen, dan zijn de ontstoppingskosten voor uw rekening. U moet dan zelf een oplossing zoeken. Let wel op dat u geen agressieve ontstopper gebruikt. Hierdoor kan schade aan het riool ontstaan.

Wie bel ik bij een verstopping in mijn keuken, badkamer of toilet?

Algemeen

Als u een onderhoudsabonnement heeft, neemt u contact op met Teeuwissen Rioolreiniging: (0342) 425678.

Wanneer worden er kosten bij mij in rekening gebracht voor het verhelpen van de ontstopping?

Algemeen

Er worden kosten in rekening gebracht als u geen onderhoudsabonnement heeft. Ook worden kosten in rekening gebracht aan u door Teeuwissen rioolreiniging voor het verhelpen/opheffen van verstoppingen, welke het gevolg zijn van verkeerd/onoordeelkundig gebruik of veroorzaakt worden/zijn door luchtverfrissers, borstels, speelgoed, luiers, verband, enzovoort.

Mijn gootsteen stinkt, wat kan ik doen?

Algemeen

Wanneer het veel heeft geregend of wanneer u een tijdje de kranen niet heeft gebruikt kunt u eerder een rioollucht ruiken. Door uw gootsteen door te spoelen, verdwijnt deze geur al snel. 

Blijft de geur toch aanwezig?  Vaak kun je dit probleem zelf oplossen door de sifon open te draaien en van binnen schoon te maken. Soms moet je de leiding ontstoppen met een 'plopper' of een ontstoppingsveer. Pas op met chemische middelen. Ze kunnen je leiding aantasten en problemen veroorzaken in de rioolwaterzuiveringsinstallatie.

Wanneer u last blijft houden én u heeft een onderhoudsabonnement, neem dan contact op met Teeuwissen Rioolreiniging: (0342) 425678.