Verwarming

Heeft u centrale verwarming? Dan is het van belang dat u zelf ook weet hoe u de ketel goed gebruikt. Zo is het belangrijk dat de waterdruk tussen de 1 a 2 bar zit en dat u de radiatoren af en toe ontlucht. Het onderhoud van de verwamingsketel doen wij voor u. Hiervoor komt een bedrijf één keer per jaar of één keer in de twee jaar bij u langs.

Veel gevraagd over Verwarming

Hoe ontlucht ik mijn radiatoren?

Algemeen

Zet de thermostaat op de gewenste temperatuur. Draai alle radiatoren open en laat ze minimaal tien minuten open staan. Sluit daarna alle radiatoren. Begin nu met ontluchten. U begint met de radiatoren beneden. Draai met het ontluchtingssleuteltje het ontluchtingsventiel op de radiator open. Er komt nu lucht uit. Komt er alleen nog water uit? Draai dan het ontluchtingsventiel weer dicht en draai de radiatorkraan weer open. Herhaal dit bij alle radiatoren. Houd een bakje of oude doek onder het ventiel. Het water kan zwart zijn en onprettig ruiken.

Hoe vul ik mijn cv/verwarmingsketel bij?

Algemeen

Bekijk de handige klusvideo 'cv bijvullen' voor een korte instructie.

Hoe vaak controleren jullie mijn verwarmingsketel?

Algemeen

Het onderhoud aan verwarmingsketels doen wij niet zelf. Een bedrijf doet dit voor ons. Afhankelijk van het keteltype controleren zij één keer per jaar of één keer per twee jaar uw ketel.

Mijn verwarmingsketel werkt niet goed. Wat kan ik zelf doen om deze te herstellen?

Algemeen

Volg de stappen hieronder.

  1. Controleer eerst of de waterdruk van uw verwarmingsketel goed is. Deze moet tussen 1 en 2 bar zijn.
  2. Is de waterdruk lager? Vul dan uw ketel bij.
  3. Controleer ook of het centrale verwarmingssysteem goed is ontlucht. Hoort u een rammelend of borrelend geluid uit uw radiatoren komen? Ontlucht dan het systeem.
  4. Is de druk hoog genoeg en het systeem ontlucht? En werkt uw verwarming (nog steeds) niet goed? Dan is er wellicht iets aan de hand. Neem dan contact op met onderhoudsbedrijf Linthorst op (0800) 546 84 67

Kan ik centrale verwarming (cv) in mijn woning krijgen?

Algemeen

Dat kan als dit technisch mogelijk is. U kunt bij ons een verzoek indienen, dan onderzoeken wij de mogelijkheden. Als het tot een plaatsing komt, staat daar een huurverhoging tegenover. Wij plaatsen geen centrale verwarming als u een huurachterstand heeft.   

Mag ik zelf een andere thermostaat plaatsen?

Algemeen

Ja, dat mag. Bewaar de oude thermostaat, zodat u deze kunt terugplaatsen als u gaat verhuizen.

Storingen die veroorzaakt worden door uw eigen thermostaat, zullen voor uw rekening zijn. 

Mijn verwarming doet het niet. Wie kan ik bellen?

Algemeen

Voor storingen of klachten aan uw cv-ketel kunt rechtstreeks bellen met onderhoudsbedrijf Linthorst op (0800) 546 84 67. In alle andere gevallen, bel ons op 0342-427500 (ook buiten kantoortijden).