Woning verbeteren

Wilt u uw woning verbeteren? Bijvoorbeeld met dubbel glas, centrale verwarming, isolatie of een nieuwe keuken? Geef dat gerust bij ons aan. Sommige verbeteringen plannen wij volgens een vast plan in (planmatig onderhoud). Andere kunt u bij ons aanvragen. U regelt het dan zelf voor eigen kosten. Plaatsen van installaties, zoals een centrale verwarming, is vaak mogelijk tegen een huurverhoging.

Veel gevraagd over Woning verbeteren

Kan mijn keuken, badkamer of toilet worden vervangen?

Algemeen

Wij vervangen keukens, badkamers en toiletten tijdens planmatig onderhoud. Keukens vervangen wij na ongeveer achttien jaar, badkamers en toiletten na ongeveer veertig jaar. Alleen als de technische staat erg slecht is, vervangen wij tussentijds. Vindt u dat dit het geval is? Neem dan contact met ons op. Dan komen wij langs om dit te beoordelen.

Ik wil besparen op mijn energiekosten. Kan ik mijn woning (laten) verbeteren?

Algemeen

Wij maken de komende jaren een groot deel van onze woningen energiezuiniger. Dit doen wij projectmatig: we pakken verschillende straten of buurten tegelijk aan. Het kan zijn dat uw woning (nog) niet op korte termijn aan de beurt is.  Als u zelf wilt isoleren, dient u vooraf een ZAV-aanvraag te doen. Wij informeren u dan over de voorwaarden waaraan dit moet voldoen.

Kan ik centrale verwarming (cv) in mijn woning krijgen?

Algemeen

Dat kan als dit technisch mogelijk is. U kunt bij ons een verzoek indienen, dan onderzoeken wij de mogelijkheden. Als het tot een plaatsing komt, staat daar een huurverhoging tegenover. Wij plaatsen geen centrale verwarming als u een huurachterstand heeft.   

Ik wil graag zelf zonnepanelen op mijn dak (laten) plaatsen. Kan dat?

Algemeen

Als u in een eengezinswoning woont, is dit mogelijk. U dient dit zelf te regelen. Woningstichting Barneveld plaatst dit niet bij een individuele aanvraag. Wilt u het zelf regelen? Dan kunt u hiervoor een aanvraag bij ons indienen via onze website 

Voordat u deze werkzaamheden laat uitvoeren, moet u eerst een aanvraag bij ons indienen. Wij bekijken dan bijvoorbeeld of uw woning niet toevallig op de lijst staat voor onderhoud aan uw dak.

Woont u in een appartementencomplex of duplexwoning? Dan is het niet mogelijk om zonnepanelen zelf aan te (laten) brengen. Neemt u contact met ons op voor meer informatie over eventuele planmatige plaatsing van zonnepanelen.

Wat gebeurt er met mijn zelf aangebrachte veranderingen als ik ga verhuizen?

Algemeen

Zodra u de huur heeft opgezegd, maken wij met u een afspraak voor een voorinspectie. Bij deze inspectie geven wij aan welke veranderingen u mag laten zitten en welke u moet verwijderen. In sommige gevallen kunt u met de nieuwe huurder afspraken maken over overname. Meer informatie staat in de brochure Zelf uw woning veranderen.

Ik heb een huurverhoging door woningverbetering. Hoe werkt dat?

Algemeen

De huur kan verhoogd worden als wij verbeteringen aanbrengen in uw woning. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij het plaatsen  een centrale verwarming. De woning krijgt meer punten waardoor de huurprijs stijgt. Wij brengen u hiervan altijd vooraf op de hoogte. Vaak levert zo'n verbetering een energiebesparing op.

Wij voeren geen isolerende verbeteringen uit tegen huurverhoging.

Kan ik dubbel glas in mijn woning krijgen?

Algemeen

Dat kan als het technisch mogelijk is. Als u dubbel glas wil, dient u hiervoor een ZAV-aanvraag te doen. Wij informeren u dan over de voorwaarden waar dit aan moet voldoen. Het is niet mogelijk tegen huurverhoging, u dient dit zelf te betalen.

Wanneer moet ik een vakman inschakelen voor een klus?

Algemeen

Gaat het om bouwkundige verandering in of aan uw woning? Dan moet u die laten uitvoeren door een gediplomeerd vakman. Dat geldt ook voor een wijziging aan de installaties in de woning zoals de CV-, elektra- en gasinstallatie, waterleiding en riolering. Bij wijzigingen in de installaties van gas of elektra, stuurt u het keuringsrapport naar ons toe.