Glasverzekering

De meeste van onze huurders hebben een glasverzekering via ons. Als u uw huurcontract tekent, zit de glasverzekering daar al bij. Betaalt u een glasverzerzekering in de huur? En ontstaat er glasschade buiten uw schuld? Dan kunt u de schade aan ons doorgeven. Wij zorgen er dan voor dat het glas vervangen wordt.

Veel gevraagd over Glasverzekering

Ben ik verzekerd tegen glasschade?

Algemeen

U bent verzekerd tegen glasschade als u een glasverzekering heeft. U ziet dat in uw huurovereenkomst. U heeft dan via ons een glasverzekering bij Samenwerking Glasverzekering. U betaalt hiervoor € 1,25 per maand . Dit bedrag schrijven wij gelijk met uw huur af.

U bent verzekerd voor glasbreuk in buiten- en binnenramen, die dienen tot lichtdoorlating. Ingeval van lekkage en blindslag (waas) in dubbel glas, kunt u contact met ons opnemen: .

Waarom beslaat dubbel glas aan de buitenzijde?

Algemeen

Condensvorming kan aan de buitenzijde ontstaan als het buiten koud is en de luchtvochtigheid hoog is. De condensvorming is het grootst in de ochtenduren tijdens het voor- en het najaar. De condens verdwijnt vanzelf als de buitentemperatuur stijgt en de luchtvochtigheid afneemt.

Ik wil een glasverzekering via Woningstichting Barneveld afsluiten. Hoe regel ik dat?

Algemeen

Regel het eenvoudig online via Direct regelen - Aanvraag onderhoudsabonnement en glasverzekering. U heeft dan via ons een glasverzekering bij Samenwerking Glasverzekering. U betaalt hiervoor € 1,25 per maand (prijspeil 2024). Dit bedrag schrijven wij gelijk met uw huur af.

U bent verzekerd voor glasbreuk in buiten- en binnenramen, die dienen tot lichtdoorlating

Let op: heeft u zelf een inboedelverzekering afgesloten? Neem dan eerst contact op met uw eigen verzekeraar. Deze betaalt misschien de kosten van het repareren van glas.

Wat kan ik doen bij schade door (extreme) weersomstandigheden, zoals storm?

Algemeen

  • Neem bij schade aan de buitenkant van de woning contact met ons op: 0342-427500 of info@wstg-barneveld.nl.
  • Neem bij schade aan uw inboedel contact op met uw verzekeraar (inboedelverzekering).
  • Neem bij schade aan glas contact op met Samenwerking Glasverzekering via als u een glasverzekering via Woningstichting Barneveld heeft. En anders met uw eigen verzekeraar, als u zelf een glasverzekering hebt afgesloten.

Wat kan ik doen bij glasschade?

Algemeen

Heeft u een verzekering voor glasschade bij ons? Neem dan rechtstreeks contact op met Samenwerking Glasverzekering op telefoonnummer (088) 0322 338. U bent verzekerd voor glasbreuk aan binnen- en buitenramen, die dienen tot lichtdoorlating. 

Ingeval van lekkage en blindslag (waas) in dubbel glas, kunt u contact met ons opnemen: 0342-427500.