Verzekering van uw woning

Woningstichting Barneveld zorgt voor een opstalverzekering voor alle woningen. U bent zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van andere verzekeringen, zoals een inboedel- of aansprakelijkheidsverzekering. Deze kunt u niet bij ons afsluiten.

Veel gevraagd over Verzekering van uw woning

Wat kan ik doen bij glasschade?

Algemeen

Heeft u een verzekering voor glasschade bij ons? Neem dan rechtstreeks contact op met Samenwerking Glasverzekering op telefoonnummer (0800) 022 6100. U bent verzekerd voor glasbreuk aan binnen- en buitenramen, die dienen tot lichtdoorlating. 

Ingeval van lekkage en blindslag (waas) in dubbel glas, kunt u contact met ons opnemen: 0342-427500.

Wat kan ik doen bij schade aan mijn inboedel?

Algemeen

Hiervoor kunt u terecht bij uw eigen verzekeringsmaatschappij. Zorg ervoor dat u goed verzekerd bent. Het is belangrijk dat het huurdersbelang onderdeel is van uw verzekering.

Wat moet ik doen bij brandschade?

Algemeen

Bluste u de brand zelf en is de schade klein? Dan kunt u ons bellen voor herstel. Bij grote schade schakelen hulpdiensten ons in. Schade aan uw inboedel regelt u met uw eigen inboedelverzekering. Schade door brand aan de opstal is voor onze rekening. Als u door de schade niet in uw woning kunt blijven wonen, moet u zelf voor vervangende woonruimte zorgen. Vaak regelt de inboedelverzekering dit.

Er is schade ontstaan door een gebrek aan een installatie of het gebouw van jullie. Waarom moet ik mijn eigen inboedelverzekering inschakelen?

Algemeen

Verzekeraars hebben hierover met elkaar afgesproken dat huurders schade aan de inboedel bij hun eigen verzekeraar verhalen. Dit betekent dat u schade aan bijvoorbeeld verf, behang, inboedel of laminaat door kunt geven aan uw inboedelverzekering. Dit valt onder gevolgschade.

Ik heb schade door werkzaamheden van jullie. Wat kan ik doen?

Algemeen

Neem contact met ons op via , dan zoeken wij samen met u naar een oplossing.

Ik huur bij jullie. Hoe zit het met de inboedelverzekering?

Algemeen

De inboedelverzekering moet u zelf regelen. Het huurdersbelang is onderdeel van je inboedelverzekering. Het dekt de schade aan aanpassingen die u zelft heeft gedaan aan uw huurwoning, denk bijvoobeeld aan een keukenblok die u zelf geplaatst heeft. 

Ik huur bij jullie. Hoe zit het met de opstalverzekering?

Algemeen

Wij hebben de opstalverzekering geregeld, dus die hoeft u niet af te sluiten. Uitzondering is het glas en het keukenblok.

Wat kan ik doen bij inbraakschade?

Algemeen

Bel ons, dan sturen wij zo snel mogelijk een monteur voor een (voorlopige) reparatie. Wij zorgen ervoor dat u uw woning weer kunt afsluiten. Stuur binnen twee weken het politierapport aan ons op. Dan zijn de reparatiekosten van het slot voor onze rekening. Doet u dat niet? Dan zijn de kosten voor uw eigen rekening. Is er iets gestolen? Neem dan contact op met uw inboedelverzekering.

Welke verzekeringen kan ik het beste afsluiten?

Algemeen

Woningstichting Barneveld zorgt voor een opstalverzekering voor alle woningen. U bent zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van andere verzekeringen, zoals een inboedel- of aansprakelijkheidsverzekering. Deze kunt u niet bij ons afsluiten. Kijk hier voor meer informatie over verzekeren?