Regelen bij verhuizen

Bij een verhuizing komt veel kijken. Hieronder vindt u informatie die u op weg helpt.

Veel gevraagd over Regelen bij verhuizen

Ik heb de huur opgezegd. Hoe zit het met overname?

Algemeen

U kunt uw spullen ter overname aanbieden aan de nieuwe huurder. Dit legt u vast op de overnameformulieren die u ontvangt bij de bevestiging van uw huuropzegging. U levert één exemplaar in als u de sleutels inlevert. De kosten verrekent u onderling met de nieuwe huurder. Wij bemoeien ons daar niet mee.

Worden spullen niet overgenomen? Verwijder deze dan voor de eindinspectie en volgens de afspraken die u heeft gemaakt met ons.

Wordt uw woning verkocht of gesloopt? Dan is overname meestal niet mogelijk. Overleg dit met ons bij de voorinspectie.

Hoe geef ik mijn eindstanden van water en energie door?

Algemeen

U kunt uw meterstanden online of telefonisch doorgeven aan uw water- en energieleveranciers. U kunt hiervoor ook formulieren aanvragen. Regel dit enkele dagen voor uw verhuizing en bewaar de meterstanden totdat alles is afgerond.

Ik heb de huur opgezegd. Hoe snel is er een nieuwe huurder?

Algemeen

Als wij de opzegging hebben ontvangen dan adverteren wij de woning zo snel mogelijk op huiswaarts.mijndak.nl. Soms verhuren wij de woning via de gemeente - aan een statushouder of urgente - of een zorginstelling - aan een zorgbehoevende. Wij laten het u weten als we een nieuwe huurder gevonden hebben, zodat u eventueel afspraken kunt maken over overname van spullen.

Ik ga verhuizen, maar er is nog geen nieuwe huurder bekend. Kan ik vloerbedekking of andere zaken in de woning achterlaten?

Algemeen

Ja, dat mag. Mocht de nieuwe huurder uw vloerbedekking (of andere zaken) niet willen overnemen dan krijgt u maximaal twee dagen van ons om het er alsnog eruit te halen.

Moet ik een verhuizing doorgeven aan mijn inboedelverzekeraar?

Algemeen

Ja, geef uw verhuizing op tijd aan bij uw verzekeraar. Vraag na of u ook tijdens de verhuizing dekking van de inboedelverzekering heeft. Dit is niet bij alle verzekeraars het geval.

Ik ben verhuisd en op het dak van mijn nieuwe woning liggen zonnepanelen. Hoe weet ik nu wat ze opleveren?

Algemeen

Meldt u aan bij Zonneplan, telefoon (088) 020 3011. Zij noteren uw gegevens en zorgen er voor dat u kunt bijhouden wat de zonnepanelen opleveren.