Prettig wonen

Naast het zorgen voor goede woningen, zetten wij ons ook in voor vitale wijken en buurten. Voor een woonomgeving met voldoende voorzieningen en ontmoetingsmogelijkheden. Waar het schoon, veilig en prettig wonen is. Dit noemen wij leefbaarheid.

Veel gevraagd over Prettig wonen

Wanneer komt de schoonmaker in ons woongebouw?

Dat ziet op het schoonmaakrooster. Dit rooster hangt in de centrale hal van uw woongebouw.

Ik erger me aan de spullen (vuilnis, fietsen) in de algemene ruimte. Wat doen jullie hier aan?

Het schoon en netjes houden van het woongebouw is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Is bekend wie de veroorzaker is? Dan raden wij u aan de bewoner hier eerst zelf op aan te spreken. Ook kunt u op het prikbord in de centrale hal een oproep hangen.

Wanneer verbetering uitblijft, geef dit dan door aan onze wijkbeheerder Wilco Polhout op (0342) 427526.

Ook kunt u dit persoonlijk melden tijdens het spreekuur: maandag en woensdag van 13.00 tot 14.00 uur, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 10.00 uur. Locatie: Lobeliastraat 133, 3772 JS in Barneveld.

Wanneer is het spreekuur van de wijkbeheerder?

Wilco Polhout is onze wijkbeheerder en is bereikbaar op (0342) 427526. Het spreekuur is op: maandag en woensdag van 13.00 tot 14.00 uur, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 10.00 uur. Locatie: Lobeliastraat 133, 3772 JS in Barneveld.

Ik wil een sleutelkluisje bij de toegangsdeur van mijn woongebouw. Mag dat?

Ja, dat mag na overleg met een van onze medewerkers. Wij plaatsen het sleutelkastje voor u. De kosten hiervoor zijn € 65,-. Het is niet toegestaan zelf een sleutelkastje te plaatsen.

Waar vind ik informatie over het afvoeren van afval?

Gemeente Barneveld is verantwoordelijk voor de afvalverwerking en -inzameling. Kijk op de website van de gemeente hoe het is geregeld.

Ik heb een idee voor mijn wijk of buurt. Hoe geef ik dit door?

Wat fijn dat u een bijdrage wilt leveren aan prettig wonen in uw buurt. We willen u graag ondersteunen bij het uitvoeren van uw idee. Heeft u een voorstel of idee om uw buurt veiliger, schoner of gezelliger te maken? Lees dan de flyer ‘Goed idee? Wij doen mee!’ voor meer informatie en doe een aanvraag in voor een financiële bijdrage aan uw idee. U kunt ons ook bellen of mailen info@wstg-barneveld.nl. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Ik ben mijn milieu- of afvalpas kwijt. Wat moet ik doen?

U kunt bij gemeente Barneveld een nieuwe pas aanvragen. Op de website van de gemeente Barneveld vindt u meer informatie.

Kan ik een bijdrage ontvangen voor een buurtfeest?

Volgens de wet mogen woningcorporaties geen buurtfeest of BBQ sponsoren. We mogen wel ‘bijdragen aan leefbaarheid’. Zoals bijvoorbeeld activiteiten van bewoners die de buurt veiliger, schoner of gezelliger maken. Als het feest of de BBQ de afsluiting vormt van een dergelijke activiteit, komt het mogelijk wel in aanmerking voor een bijdrage. Meer informatie vind je in de flyer ‘Goed idee? Wij doen mee!. Doe een aanvraag voor een financiële bijdrage aan uw idee. U kunt ons ook bellen op of mailen info@wstg-barneveld.nl. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Ik moet de meterstanden doorgeven aan mijn energieleverancier, maar ik kan niet bij de meterkast komen. Hoe regel ik dat?

Neem contact op met onze wijkbeheerder Wilco Polhout: (0342) 427526. Hij heeft een sleutel van de meterkast.

Er zit graffiti op mijn huis of in de buurt van mijn huis. Wat nu?

U kunt contact opnemen met uw wijkbeheerder Wilco Polhout op (0342) 427526. Wij komen dan langs om de graffiti te bekijken. Als het nodig is fotograferen we de graffiti en doen we aangifte. Hierna laten wij het zo snel mogelijk verwijderen.

Ik heb geen kliko bij mijn woning en wil er graag een. Bij wie meld ik dat?

Gemeente Barneveld  is verantwoordelijk voor containers. Op de website van de gemeente Barneveld vindt u alle (contact)informatie.

Ruimen jullie sneeuw bij ons woongebouw?

U bent zelf verantwoordelijk voor het ijs- en sneeuwvrij houden van uw stoep of galerij. Wij verstrekken zout en sneeuwschuivers aan vrijwilligers van onze woongebouwen. Daarnaast neemt de website van de gemeente de parkeerplaatsen van seniorencomplexen in de tweede strooironde mee.