Vrije sector huurwoning

Wij verhuren soms ook woningen in de vrije sector. Dat zijn woningen met een huur die hoger is dan
€ 879,66 netto per maand. Een inschrijving op huiswaarts.mijndak.nl is niet nodig om te kunnen reageren. Wel moet u voldoende inkomen hebben. 

Veel gevraagd over Vrije sector huurwoning

Ik wil mij inschrijven voor/reageren op een vrije sector huurwoning. Wat moet ik doen?

Algemeen

Huurwoningen in de vrije sector bieden wij aan op huiswaarts.mijndak.nl. Een inschrijving daar is niet nodig om op vrije sector huurwoningen te kunnen reageren.

Wat is een vrije sector huurwoning?

Algemeen

Een vrije sector huurwoning is een woning met een huur boven de sociale huurgrens. Op dit moment is dat € 879,66 per maand. Voor deze woningen krijgt u geen huurtoeslag. Reageren kan via huiswaarts.mijndak.nl. Een inschrijving daar is niet nodig om te kunnen reageren. Wel moet uw inkomen minimaal om in aanmerking te komen voor een vrije sector huurwoning.

Wat zijn de inkomensvoorwaarden om in aanmerking te kunnen komen voor een vrije sector huurwoning?

Algemeen

U dient minimaal een bepaald inkomen te hebben. Dit is afhankelijk van de huurprijs van de woning. De inkomensvoorwaarden vindt u in de advertentie van de woning. Voor seniorenwoningen in de vrije sector kijken wij eventueel ook naar het vermogen. Voldoet u niet aan de inkomensvoorwaarden maar heeft u een eigen vermogen van minimaal minimaal € 50.000 dan kunt u ook reageren op een vrije sector woning. Daarnaast vragen wij om uw BKR-registratie.

Ik heb gereageerd op een huurwoning in de vrije sector. Krijg ik deze woning aangeboden?

Algemeen

Kandidaten worden geselecteerd op volgorde van binnenkomst van de reacties. Bent u geselecteerd? Dan nemen wij per e-mail of telefonisch contact met u op.

In mijn straat staat een leegstaande woning. Kan ik woningruil doen met deze woning?

Algemeen

Nee, dit is niet mogelijk. Woningruil is het ruilen van een woning tussen twee huurders, het is daarom niet mogelijk te ruilen met een leegstaande woning. Voor woningruil is wél toestemming nodig van de eigenaars van beide woningen. 

U kunt woningruil aanvragen voor sociale huurwoningen en woningen in de vrije sector. Ook voor woningruil geldt passend toewijzen. Wilt u actief op zoek, zorg dan voor een actuele inkomensverklaring in uw inschrijving. U komt voor woningruil in aanmerking als de nieuwe huurprijs van de ruilwoning past bij uw inkomen en uw huishoudgrootte.