Oosterkamp 6 woningen

In nieuwbouwwijk Holzenbosch in Voorthuizen, deelgebied Holzenbrink, start De Bunte Vastgoed Oost in november 2017 de bouw van 40 woningen. Het gaat om 6 betaalbare, extra duurzame eengezinswoningen in de sociale huur en 34 koop(rij)woningen. Woningstichting Barneveld neemt de 6 sociale huurwoningen na oplevering af van De Bunte voor de verhuur. Dit zijn de eerste sociale huurwoningen die gebouwd gaan worden in Holzenbosch. De 6 woningen zijn inmiddels opgeleverd.

De 40 woningen zijn de eerste woningen uit fase 1. De nieuwe woonwijk ‘Holzenbosch-Groei vanuit groen’  verrijst aan de zuidkant van Voorthuizen, beslaat zo’n 325 woningen en wordt tussen 2017-2020 gefaseerd ontwikkeld in samenwerking tussen Woningstichting Barneveld, gemeente Barneveld (Heilijgers), De Bunte en Schoonderbeek. De nieuwbouwwijk Holzenbosch is ingedeeld in vier deelwijken: Holzenbrink, Holzenhoef, Holzengaarde en Holzenweide.

Reageren op deze woningen kan niet meer.
Lees hieronder meer over de woningen en klik door naar één van de downloads.

Uitstraling

Holzenbosch krijgt en dorpse uitstraling, passend bij het gezellige karakter van Voorthuizen. De wijk biedt een zeer verrassend en afwisselend beeld van rijwoningen, halfvrijstaande woningen en vrijstaande woningen. Elk woonblokje heeft zijn eigen karakteristieke stijl en architectuur.
De 6 woningen zijn vormgegeven in de sobere architectuur van de jaren ’50-’60. Met een lichtgrijze baksteen, zwarte dakpannen gecombineerd met het gebruik van witte kozijnen. 

Indeling

- 2 hoekwoningen, 4 tussenwoningen
- 2 woonlagen en een kap
- ca. 90 m² (excl. berging 6m²)
- woonkamer met open keuken en trapkast
- 3 slaapkamer en badkamer met douche op eerste verdieping
- zolder
- tuin op het westen met berging
- parkeren naast de openbare weg 

Bijzonder duurzame woningen

‘Groei vanuit groen’ is niet voor niets de slogan van deze nieuwe woonwijk. De wijk wordt extra duurzaam. Dat betekent dat er niet alleen duurzame woningen komen. De wijk wordt ook zodanig ingericht dat bewoners er op duurzame wijze kunnen leven en het beheer op een duurzame wijze kan worden georganiseerd.

De 6 woningen van Woningstichting Barneveld voldoen aan de BENG-norm (Bijna EnergieNeutraal Gebouw), toekomstige wetgeving. Het energieverbruik in deze woningen is laag. Wat dit betekent leest u hier in de flyer 'Wonen in een extra duurzame woning? Iets voor u?'.

Ligging

- in eerste fase, deelplan Holzenbrink
- nabij toekomstig voorzieningencluster (in de wijk)
- dichtbij uitvalswegen en op korte afstand van centrum Voorthuizen met winkels, scholen, sport-, uitgaans- en zorgfaciliteiten
 
Netto huurprijs*
Tussenwoningen: € 592,-
Hoekwoningen:  € 710,-

*prijspeil 1 juli 2017