Wikselaarse Eng 53 woningen - rug-aan-rug woningen

Naast de in aanbouw zijnde woonwijk Holzenbosch in Voorthuizen, aan de Wikselaarseweg, komt nog een nieuwe woonwijk: 'De Wikselaarse Eng'. Hier komen 155 nieuwbouwwoningen, waaronder 53 betaalbare sociale huurwoningen van Woningstichting Barneveld.

De Bunte Vastgoed ontwikkelt deze woningen, Woningstichting Barneveld neemt de 53 woningen 'turn key' (kant en klaar) af van De Bunte voor de sociale verhuur. We bieden een mix van verschillende woningtypen; 13 eengezinswoningen, 16 seniorenwoningen en 24 rug-aan-rugwoningen. De bouw is in november 2018 van start gegaan.
 
De woningen worden ontwikkeld in het kader van de zogenaamde 'inhaalslag sociale woningbouw' om tegemoet te komen aan de grote vraag naar huurwoningen. Het wordt een wijk met veel meer sociale huur- en koopwoningen (rond 60%) dan bij andere ontwikkelingen in de gemeente. Er is een mix van sociale huur, sociale koop en vrije sector koop voor starters, gezinnen en senioren. In de wijk worden een aantal plekjes ingericht om te spelen. Tussen de wijk Kromme Akker en Wikselaarse Eng komt binnen afzienbare tijd een school met voorzieningen waaronder een sporthal.

 

Indeling Rug-aan-rug woning: op de beganegrond de woon-eetkamer met open keuken, hal met apart toilet en meterkast. Op de 1e verdieping een slaapkamer, doucheruimte en bergruimte met plaats voor de wasmachine.
Woonoppervlakte 46 m2
Aantal kamers 2
Woonkamer 25m2
Slaapkamer 21m2
Berging 5,6m2
Buitenruimte 13m2
Voorwaarden toewijzing De rug-aan-rug woningen worden toegewezen aan huishoudens met een (gezamenlijk) bruto jaar inkomen tot maximaal € 38.035,00. Huishoudens met een inkomen onder de huurtoeslag hebben voorrang. Huurtoeslag: Kijk op toeslagen.nl of u en hoeveel huurtoeslag u kunt ontvangen. Dit is afhankelijk van uw leeftijd, inkomen, gezinssituatie en eigen vermogen.
Netto huurprijs € 607,46
Servicekosten Naast de netto huur brengen wij maandelijks servicekosten in rekening. Het gaat om de volgende kosten: onderhoudsabonnement € 4,50; glasverzekering € 1,25; zonnepanelen € 10,00
Uitstraling In licht gekleurd en gemeleerd metselwerk voor een frisse moderne uitstraling en groene erf-afscheiding tussen de woningen in.
Ligging Centraal in de wijk