Officiële opening Eilanden Oost

Op dinsdag 19 juni vond in Barneveld aan de Saparua 17 in Eilanden-Oost de officiële oplevering plaats van 20 nieuwbouwappartementen en 10 rug aan rug woningen in de sociale huur. Deze zijn gebouwd door Heijmans Vastgoed in opdracht van Woningstichting Barneveld.

Adjunct-directeur Joost Mulder van Heijmans overhandigde symbolisch de sleutel aan Liesbeth Brouwer – de Jong, directeur-bestuurder van Woningstichting Barneveld. Hierbij aanwezig was het gehele projectteam. Woningstichting Barneveld maakt hiermee opnieuw betaalbaar wonen mogelijk in de gemeente. De huren van de 30 sociale huurwoningen liggen onder de huurtoeslaggrens. Alle woningen zijn compleet afgewerkt met een keuken en sanitair. Ze zijn inmiddels allemaal toegewezen en bewoond.

Het appartementengebouw is 4 bouwlagen hoog en springt direct in het oog door de bijzondere gevelafwerking. Dit bestaat uit stucwerk van “ecoshapes” met een diagonaal lijnenspel waarin een bloemmotief -  Indonesische roos - is verwerkt. De rug-aan-rug-woningen zijn met de achtergevel tegen elkaar aan gebouwd. Op de begane grond ligt de woonkamer met open keuken en op de verdieping de slaapkamer.

Jongeren

Bijzonder is dat de woningstichting voor vijf appartementen tijdelijke huurkorting verleent van ruim 30% op de netto huurprijs. De toekomstige huurders van deze appartementen voldoen aan de voorwaarden die de woningstichting eerder stelde: zijn tussen 18 en 23 jaar oud, staan ingeschreven bij huiswaarts.nu en hebben een inkomen onder € 22.200. Wanneer de bewoner 23 jaar wordt, vervalt de korting. De woningstichting biedt hiermee jongeren kansen op de woningmarkt. Zij behouden hierdoor het recht op maximale huurtoeslag.