Hoogste punt 12 appartementen Catharijnesteeg

Op donderdag 6 december 2018 werd het hoogste punt bereikt van de 12 nieuwbouw huurappartementen aan de Catharijnesteeg in het centrum van Barneveld. Deze duurzame, betaalbare huurappartementen worden gebouwd op de voormalige locatie van de Aldi die begin van het jaar werd gesloopt. Om het moment te vieren trakteerde Woningstichting Barneveld de werknemers van Frank van Woerden Bouw uit Veenendaal traditiegetrouw op een snack en frisdrank.

Energiezuinige woningen

Passend bij haar beleid, investeert Woningstichting Barneveld extra in de isolatie van de woningen. Deze zijn straks voorzien van zeer goede isolatie, met hogere isolatiewaarden dan wettelijk vereist. Verder krijgen de kozijnen triple glas. Voor de algemene stroomvoorziening worden er zonnepanelen op het dak geplaatst. Met een huurprijs van circa 600 euro (4 appartementen) en 700 euro (8 appartementen) krijgen de toekomstige bewoners een duurzame woning die bijdraagt aan de betaalbaarheid voor de huurders.

Catharijnesteeg

De 12 huurappartementen worden gebouwd op de voormalige Aldi locatie die begin dit jaar is gesloopt. Ze zijn verdeeld over 3 bouwlagen. De entree van het appartementencomplex ligt aan de Catharijnesteeg. Vanuit de centrale hal zijn de appartementen op de begane grond en de bergingen bereikbaar. De overige appartementen zijn met een lift bereikbaar via een galerij op de eerste en tweede verdieping. Op onze website vindt u meer informatie over het project Catharijnesteeg

Planning

De bouw is gestart in mei van dit jaar. De komende periode wordt er gewerkt aan de afwerking van de woningen. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd. De bewoners krijgen naar verwachting in april van 2019 de sleutel.