Onderhoud woning

Ons onderhoud plannen wij jaren vooruit. Wij verdelen onderhoudswerkzaamheden in renovatie, planmatig onderhoud of groot onderhoud. Hierbij verbeteren wij niet alleen de technische kwaliteit van de woningen. Ook passen wij de woningen vaak aan, aan de eisen van deze tijd. Wat wij doen, verschilt per woning. Vaak bieden wij in overleg met bewoners verschillende keuzemogelijkheden aan. 

Veel gevraagd over Onderhoud woning

Is er een minimale eis voor energiezuinigheid waar woningen aan horen te voldoen?

Algemeen

Die is er alleen voor nieuwbouwwoningen. Deze moeten voldoen aan de eisen van het bouwbesluit. Voor bestaande woningen bestaan geen eisen. Woningstichting Barneveld heeft zichzelf ten doel gesteld om in 2020 de meeste woningen minimaal op Energie-Index 1,35 (voorheen label B) te brengen.

Woningstichting Barneveld/de verzekering van u heeft mij een schadevergoeding beloofd. Wanneer kan ik het bedrag op mijn rekening verwachten?

Algemeen

Schade veroorzaakt door een medewerker danwel ingeschakelde aannemer van Woningstichting Barneveld, wordt vergoed. U dient aannemelijk te maken dat er sprake is van schade en direct telefonisch contact met ons op te nemen. Daarnaast informeren wij u als de schade valt onder uw inboedelsverzekering of de verzekering van het aanmerkelijk huurdersbelang.

Er zijn deuren vernield en mijn verzekering vergoedt dit niet. Kan ik de schade door jullie laten herstellen of vervangen jullie de deuren.

Algemeen

Woningstichting Barneveld repareert geen schade/vervangt zaken als er sprake is van opzettelijkheid. U stelt degene die de schade heeft aangericht aansprakelijk tot het repareren of vergoeden. U dient zelf zorg te dragen voor het herstellen dan wel laten herstellen.

Mijn zonnepanelen zijn vies, maken jullie deze schoon?

Algemeen

Onze zonnepanelen zijn voorzien van een beschermlaag. Deze beschermt het glas tegen vuil en krassen. Vuil dat toch op de zonnepanelen blijft liggen, spoelt er grotendeels vanaf als het flink regent. De natuur doet z’n werk en de panelen hoeven niet schoongemaakt te worden. Woningstichting Barneveld maakt de zonnepanelen daarom niet schoon.

Als u toch de panelen wilt reinigen gebruik dan geen schoonmaakmiddel(en) en/of hoge drukreiniger. Het gebruik van water is voldoende. Gebruik een zachte borstel of doek. Dit is om te voorkomen dat er beschadigingen aan de beschermlaag ontstaan. 

Ik ben de sleutel van de papiercontainer kwijt, Kunt u mij een nieuwe toesturen?

Algemeen

Neem hiervoor contact op met gemeente Barneveld op14 0342. Zij kunnen u verder helpen.