Hoe vraag ik toestemming om zelf te klussen?
Algemeen
In het klusoverzicht in de brochure Zelf uw woning veranderen vindt u voor welke klussen u onze toestemming nodig heeft. Wilt u toestemming aan ons vragen, neem dan contact met ons op.
Om van uw huis uw thuis te maken, wilt u uw woning misschien aanpassen aan uw eigen wensen. Dit soort aanpassingen noemen wij Zelf Aangebrachte Voorzieningen/Veranderingen (ZAV). Veel aanpassingen hoeft u alleen te melden bij ons. Voor een aantal aanpassingen heeft u vooraf onze toestemming nodig.
In het klusoverzicht in de brochure Zelf uw woning veranderen vindt u voor welke klussen u onze toestemming nodig heeft. Wilt u toestemming aan ons vragen, neem dan contact met ons op.
U kunt alsnog een aanvraag bij ons doen. U krijgt van ons schriftelijk bericht over hoe wij hiermee omgaan bij een eventuele verhuizing in de toekomst.
U mag geen klussen doen waardoor wij de woning niet meer kunnen verhuren in de toekomst. Of als ze tot een waardedaling van de woning of gevaarlijke situaties leiden. Ook klussen die in strijd zijn met de beleidsregels van Woningstichting Barneveld of die niet volgens de bouwregelgeving worden uitgevoerd zijn niet toegestaan. Dit geldt ook voor klussen waardoor wij het normale onderhoud niet meer (goed) kunnen uitvoeren.
Voor ingewikkelde bouwkundige klussen heeft u vooraf toestemming van ons nodig. Bijvoorbeeld als u een serre wilt plaatsen. U gebruikt dan het aanvraagformulier zelf aangebrachte voorziening. Informeer zelf of u toestemming nodig heeft van uw gemeente. Kijk op de website van het omgevingsloket.
Is een omgevingsvergunning nodig? Stuur dan een kopie aan ons op. De kosten van de vergunning(en) zijn voor uw rekening. U mag pas beginnen met de klus nadat u de vergunning heeft ontvangen. Als u geen toestemming krijgt van de gemeente, geven wij ook geen toestemming voor de klus.
Na ontvangst van uw aanvraag, nemen wij binnen twee werkdagen contact met u op. Afhankelijk van de klus, kunt u daarna meteen aan de slag of komt een medewerker van ons langs. U krijgt altijd een bevestiging of afwijzing van uw aanvraag.
Voor sommige klussen wel. Maar voor een aantal klussen hoeft dat niet en kunt u direct aan de slag. Bekijk de brochure Zelf uw woning veranderen leest u voor welke klussen u toestemming nodig heeft. Daarin staan ook de regels waaraan u zich bij het klussen moet houden en handige tips en informatie. Wilt u toestemming aan ons vragen om zelf te klussen? Regel dit dan via Direct regelen in Mijn WsB.
U mag dit zelf regelen, nadat wij hier schriftelijk akkoord op hebben gegegeven en u de akkoordverklaring getekend heeft teruggestuurd. De kosten voor het realiseren van de benodigde perilxaansluiting (en eventuele aanpassing in de meterkast) zijn voor eigen rekening.
Er is geen verschil tussen PV-panelen en zonnepanelen. PV-panelen zijn niet meer dan een andere benaming voor zonnepanelen. Zonnepanelen worden ook wel PV-panelen genoemd, of wel fotovoltaïsche zonnepanelen (in het Engels: Photo Voltaic). Het is eigenlijk gewoon de technische benaming voor zonnepanelen, die door middel van warmte zonne-energie opwekken.
Dat ligt aan het type airco en uw type woning. Voordat u een airco aanschaft, raden wij u aan eerst te kijken naar andere oplossingen. Een airco verbruikt namelijk erg veel stroom. Slim ventileren in de avond en nacht is een oplossing voor een aangenaam binnenklimaat. En ook zonwering kan een oplossing bieden. , Hiermee kunt u de warmte van de zon goed buitenhouden en heeft u wellicht geen airco nodig.
1. Wilt u een mobiele airco? Dan heeft u onze toestemming niet nodig.
2. Wilt u een vaste airco? Dan is onze toestemming afhankelijk van in welk type woning u woont:
a. Woont u in een laagbouwwoning?
Dan heeft u onze toestemming niet nodig. Houd wel rekening met de volgende zaken en voorwaarden:
Gaat u verhuizen? Dan moet u de airco weghalen en de schade aan de woning herstellen. U kunt ingeval van een goedwerkende airco, deze ook ter overname aanbieden aan de nieuwe huurder. Onze opzichter moet hiermee akkoord zijn.
b. Woont u in een flat/gestapelde bouw?
U heeft onze toestemming nodig. Wij ontvangen daarvoor graag een offerte van een (erkende) installateur met daarin een plan van aanpak over wat u precies wilt plaatsen, hoe u het wilt plaatsen en waar u de airco wilt plaatsen.
Houd daarnaast alvast rekening met de volgende zaken en voorwaarden:
Gaat u verhuizen? Dan moet u de airco weghalen en de schade aan de woning herstellen. U kunt ingeval van een goedwerkende airco, deze ook ter overname aanbieden aan de nieuwe huurder. Onze opzichter moet hiermee akkoord zijn.