Begin april sleuteluitreiking aan bewoners van 15 seniorenwoningen Paulus Potterstraat/Frans Halsstraat

Woningstichting Barneveld verwacht eind maart de oplevering van 15 seniorenwoningen aan de Paulus Potter-/Frans Halsstraat in Voorthuizen.  Het toepassen van conceptbouw voor dit project, maakt snel en goedkoper bouwen mogelijk met behoud van kwaliteit.  De toekomstige bewoners krijgen direct na de oplevering, begin april, de sleutel van hun nieuwe woning.

Versnellen aantal beschikbare woningen door conceptbouw

Mischa van Sighem, manager Vastgoed bij Woningstichting Barneveld: ‘We richten ons de komende tijd bij het maken van onze nieuwbouwplannen meer op conceptbouw om meer op stoom te komen. Er moeten snel meer woningen bij en we willen onze groeiambitie waarmaken: tot aan 2025 650 woningen bouwen met de focus op een groter aantal kleine en toegankelijke woningen voor het toenemend aantal een- en tweepersoonshuishoudens.’ 
De woningstichting koos voor dit plan bewust voor conceptbouw. ‘Het voordeel daarvan is dat wij in een relatief korte bouwperiode van zes maanden, deze 15 woningen kunnen realiseren door de toepassing van een gestandaardiseerde werkwijze en gestandaardiseerde bouwmodules met prefab-elementen door Plegt-Vos. Daarnaast is de prijs/kwaliteitverhouding ook erg goed,' vult projectleider Arnoud van der Wal aan. Het project draagt bij aan de weg naar CO2 neutraal in 2050. ‘Alle woningen zijn energiezuinig; ze zijn goed geïsoleerd, op het dak komen zonnepanelen en ze krijgen een warmtepomp.’ 

Doorstroming ‘van Groot naar Beter’

De bouw startte eind september 2021, nadat er eerder 10 woningen werden gesloopt. Er keert een bewoner van de gesloopte woningen terug, twee bewoners stromen door vanuit het verduurzamingsproject in de wijk de Wheem in Voorthuizen en twaalf bewoners reageerden via woonruimtebemiddelingssysteem huiswaarts.nu. De woningstichting initieert doorstroming vanuit de prestatieafspraken onder de noemer ‘van Groot naar Beter’, van eengezinswoning naar seniorenwoning of appartement.

Nog 3 opleveringen in 2022

Naast dit project in Voorthuizen verwacht de woningstichting dit jaar de oplevering van 27 nieuwe appartementen aan de Irishof voor cliënten van de Rozelaar (oplevering: voor de zomer) en 22 nieuwe appartementen in de woonwijk de Woudse erven (oplevering eind 2022) in Barneveld. Verder moeten voor de zomer de 22 woningen van de tijdelijke locatie aan de Lijsterhof in Barneveld, verplaatst en opgeleverd zijn naar de permanente locatie in de nieuwe woonwijk Bloemendal in Barneveld.
In uitvoering is daarnaast de bouw van woonzorgcomplex Het Voorthuis in Voorthuizen, met 34 (aanleun)tweekamerappartementen voor de woningstichting, 36 zorgwoningen voor Neboplus en een plek voor Bzzzonder kinderopvang.