Bouw 33 betaalbare duurzame huurwoningen Holzenbosch gestart

Duurzame, betaalbare huurwoningen, zowel voor zorgbehoevenden als voor reguliere woningzoekenden. Met de bouw van 21 zorgappartementen en 12 rijwoningen in de nieuwe wijk Holzenbosch in Voorthuizen komt Woningstichting Barneveld aan al die voorwaarden tegemoet. Vanmiddag startte Liesbeth Brouwer-de Jong, directeur-bestuurder van Woningstichting Barneveld, samen met wethouder Didi Dorrestijn-Taal, Wouter van den Top van De Bunte Vastgoed Oost, toekomstige bewoners en andere betrokkenen op feestelijke wijze de bouw van deze extra energiezuinige huurwoningen.

Een druk op de knop, gevolgd door een explosie van confetti, markeerde de start van het nieuwbouwproject van De Bunte in de nieuwe woonwijk Holzenbosch in Voorthuizen. De 21 zorgappartementen en 12 rijwoningen van Woningstichting Barneveld zijn onderdeel van dit project dat in totaal bestaat uit 21 appartementen, 2 vrijstaande woningen, 10 tweekappers en 19 rijwoningen. De woningstichting neemt de huurwoningen na oplevering van De Bunte af.

Duurzaam en betaalbaar

Met de bouw van de appartementen en de rijwoningen voegt Woningstichting Barneveld 33 extra energiezuinige betaalbare woningen toe aan haar voorraad. De huurwoningen worden volgens het BENG-principe gebouwd (Bijna Energie Neutraal Gebouw). Dit betekent dat de woningen extra worden geïsoleerd en worden voorzien van onder meer triple glas en zonnepanelen.

De zorgappartementen

Van de 21 appartementen verhuurt de woningstichting er 14 aan JP van den Bent stichting, de huidige zorgverlener van de Werelthuis-bewoners. De overige 7 worden verhuurd aan een andere zorginstelling. De plannen voor het complex ontstonden uit de vraag van Stichting Beheer het Werelthuis: Hoe kan zorg en huisvesting voor de bewoners van Het Werelthuis ook in de toekomst goed georganiseerd en betaalbaar blijven? De bouw van de toekomstbestendige en toegankelijke appartementen zijn daarmee het resultaat van een mooie samenwerking tussen Stichting Beheer het Werelthuis, zorgverlener JP van den Bent stichting en Woningstichting Barneveld.

De rijwoningen

De 12 rijwoningen zijn bestemd voor reguliere woningzoekenden. Ze worden in 2 rijen van 6 gebouwd aan de Hooihuis en de Oosterkamp. De woningen hebben 3 slaapkamers en een tuin. Naar verwachting worden ze in het voorjaar van 2019 via huiswaarts.nu aangeboden voor verhuur. Geïnteresseerden moeten ingeschreven staan bij huiswaarts.nu om te kunnen reageren op een sociale huurwoning van Woningstichting Barneveld in Holzenbosch.

Planning

De woningen zijn ontwikkeld door De Bunte Vastgoed Oost BV en worden gebouwd door Bouwbedrijf van de Kolk uit Garderen. De Jong+Lafeber Architecten tekende voor de architectuur.

Naar verwachting wordt het zorgcomplex eind 2019 opgeleverd en de 12 rijwoningen in het eerste kwartaal van 2020. Op onze website vindt u meer informatie over dit project in Holzenbosch.