Bouw 53 duurzame betaalbare huurwoningen nadert voltooiing

Met een woord van dank en patat ‘met’ stonden Woningstichting Barneveld en De Bunte Vastgoed Oost vanmiddag stil bij het voorspoedig verloop van de bouw van 155 aardgasvrije en zeer energiezuinige woningen in de nieuwe wijk Wikselaarse Eng in Voorthuizen. In totaal 53 betaalbare huurwoningen van Woningstichting Barneveld voor uiteenlopende doelgroepen maken deel uit van het project.

Het traditionele moment voor het bedanken van de bouwers voor het bereiken van het hoogste punt is voor dit project niet met één datum te markeren. Er zijn al vele ‘hoogste punten’ bereikt sinds de start van de bouw afgelopen maart. Alle ‘hoogste punten’ van het project werden vandaag in één keer gevierd. Dat deden De Bunte Vastgoed Oost bv en Woningstichting Barneveld gezamenlijk door alle bouwvakkers te trakteren op patat, broodje kroket en een koud drankje. Tijdens het nuttigen werd goed zichtbaar hoeveel mensen er verspreid over het project tegelijk aan het werk zijn. Dat zijn er ruim 50!

Diversiteit

In de Wikselaarse Eng worden 155 duurzame aardgasvrije woningen gebouwd in opdracht van De Bunte. In totaal 53 betaalbare huurwoningen van Woningstichting Barneveld zijn onderdeel van dit project. Het zijn woningen van verschillende typen en voor uiteenlopende doelgroepen: 16 senioren woningen, 24 rug-aan-rug woningen en 13 eengezinswoningen.

Duurzaam en betaalbaar

De huurwoningen worden volgens het BENG-principe gebouwd (Bijna Energie Neutraal Gebouw). Dit betekent dat de woningen extra worden geïsoleerd en worden voorzien van onder meer een warmtepomp voor verwarming en warm water, balansventilatie en zonnepanelen. De Wikselaarse Eng is de eerste aardgasvrije wijk in de gemeente Barneveld. Alle woningen zijn dus naast BENG ook all-electric.

Planning

De eerste (koop-) woningen zijn inmiddels opgeleverd. De verwachting is dat de eerste huurwoningen, (5 seniorenwoningen) direct na de bouwvak worden opgeleverd aan de nieuwe bewoners. Gevolgd door 14 rug aan rug woningen. De rest volgt de maanden daarna. Het is de verwachting dat alle woningen van de woningstichting nog in 2019 worden opgeleverd.

Meer informatie over de bouw van de huurwoningen in dit project vindt u hier.