De eenmalige huurverlaging

Huurders van een sociale huurwoning met een laag inkomen, kunnen in 2021 eenmalig een huurverlaging krijgen. Dit heeft de regering vorig jaar bekend gemaakt. Dat is goed nieuws voor onze huurders. Als u in aanmerking komt voor de eenmalige huurverlaging, dan sturen wij u in maart 2021 een bericht. U hoeft zelf niets te doen.

Wanneer komt u in aanmerking voor de eenmalige huurverlaging?
U komt in aanmerking voor de eenmalige huurverlaging als:

Let op! U komt niet in aanmerking voor de huurverlaging als u in een vrije sector huurwoning woont.

Wij controleren of u aan de voorwaarden voldoet
Of u met uw (gezamenlijk) inkomen voldoet aan de voorwaarden en met hoeveel mensen u in huis woont, horen wij van de Belastingdienst. De Belastingdienst geeft niet aan ons door wat uw precieze (gezamenlijk) inkomen is. De Belastingdienst informeert u over de ons verzoek aan hen, op het moment dat wij deze gegevens bij de Belastingdienst hebben opgevraagd.

Is uw inkomen de afgelopen zes maanden gedaald?
Dan komt u wellicht ook in aanmerking voor de eenmalige huurverlaging. De Belastingdienst kijkt naar het vastgestelde inkomen over 2019. Heeft u na 2019 een inkomensdaling gehad, waardoor u al minstens zes maanden een lager inkomen hebt dan de inkomensgrens? Dan heeft u ook recht op huurverlaging, maar moet u het wel zelf aanvragen. We kijken zes maanden terug van de datum van uw aanvraag. Begin maart 2021 komt op onze website te staan hoe dit moet.

Meer informatie:
Woonbond.nl
Rijksoverheid.nl