Gezocht: energieambassadeurs

Het Energieloket van gemeente Barneveld  is op zoek naar enthousiaste energieambassadeurs voor huurders: vrijwilligers die het leuk vinden om in hun directe omgeving voorlichting te gaan geven over energiebesparing in de huurwoningen.

Wat verwachten we van toekomstige ambassadeurs?

Een enthousiaste ambassadeur is iemand die het leuk vindt voorlichting te geven over energiebesparing aan mensen in zijn of haar directe omgeving. Door af en toe op huisbezoek te gaan, de woning te inspecteren en de huurders te informeren over mogelijke verlagingen van het energieverbruik.
Als ambassadeur vertel je over mogelijkheden voor verlaging van kosten voor warmte en elektriciteit door simpele aanpassingen in de woning. Of door anders om te gaan met bijvoorbeeld douchen, koken of verwarmen.
‘Een energieambassadeur kan in eigen woorden op heldere wijze aan bewoners uitleggen dat energiebesparing thuis niet moeilijk hoeft te zijn’ 
 
Iedere energieambassadeur krijgt een korte cursus. Hierin wordt uitgelegd wat van de ambassadeurs wordt verwacht. Ook krijg je hulpmiddelen om een goed gesprek te kunnen voeren.

Kortom;

  • Komt u graag met andere mensen in contact ?
  • Beschikt u over een dosis gezond verstand en humor?
  • En heeft u interesse in duurzaamheid en energiebesparing?
  • En vindt u het leuk om op vrijwillige basis  uw steentje bij te dragen aan duurzaamheid in de gemeente?
Neem dan contact op met het energieloket:
Jan-Peter Pols
0342-495 450
energieloket@barneveld.nl
www.energieloketbarneveld.nl