Huur -en inkomensgrenzen 2020

De huur- en inkomensgrenzen voor 2020 zijn bekend. De overheid stelt deze grenzen jaarlijks vast voor het komende jaar. U krijgt hier mee te maken wanneer u als huurder een woning bij ons gaat huren. In de tabel Toewijzing huurwoningen 2020 ziet u op welke woningen u kunt reageren met uw inkomen en huishoudgrootte.

De huurgrens die bepaalt of een woning in de sociale- of vrije sector valt, ook wel geliberaliseerde huurgrens is per 1 januari vastgesteld op € 737,14. Dit betekent voor u dat u, afhankelijk van uw inkomen bij woningen met een huurprijs tot € 737,14, in aanmerking kunt komen voor huurtoeslag.

Verruiming huurtoeslag mogelijkheden

De inkomensgrenzen voor de huurtoeslag zijn verruimd. Het kan dus zijn dat u in 2019 niet voor huurtoeslag in aanmerking kwam maar in 2020 wel. Hoe hoog uw inkomen mag zijn om voor huurtoeslag in aanmerking te komen, hangt af van uw huur, uw leeftijd en de samenstelling van uw huishouden. Zoveel huurders, zoveel situaties. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor huurtoeslag? Maak dan snel een proefberekening.