Intentieovereenkomst ondertekend voor 36 sociale huurwoningen in Schooneng, Voorthuizen

Donderdag 25 augustus ondertekenden Marieta Peek-Marlet, directeur-bestuurder Woningstichting Barneveld, en Wouter van den Top, directeur De Bunte Vastgoed Oost, een intentieovereenkomst voor de bouw van 36 sociale huurwoningen in de nieuwe woonwijk Schooneng in Voorthuizen.

Tijdig in gesprek voor optimaal resultaat

Met het ondertekenen van de intentieovereenkomst nemen beide partijen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. De Bunte wil op deze locatie bijna een kwart van het totaal aantal woningen voor de sociale huursector reserveren en deze ontwikkelen voor Woningstichting Barneveld. De Bunte Vastgoed verkent momenteel de mogelijkheden om in dit gebied in Voorthuizen zo´n 150 woningen in totaal te ontwikkelen. Woningstichting Barneveld wil daarvan 36 woningen later in het proces afnemen van De Bunte Vastgoed voor de sociale verhuur.

‘Wij zijn heel blij vroegtijdig in gesprek te zijn met De Bunte Vastgoed Oost over het aandeel sociale huur in de nieuwe wijk in Voorthuizen, Schooneng. We verkennen nu in een vroeg stadium met elkaar de mogelijkheden en behoeften. Op die manier kunnen we een zo optimaal mogelijk product met elkaar ontwikkelen en bouwen: een comfortabele, kwalitatief goede en duurzame woning die aansluit bij de vraag tegen een zo betaalbaar mogelijke prijs. Een enorme uitdaging in deze huidige markt.’

Samen en vroegtijdig optrekken bij de ontwikkeling essentieel

‘Deze manier van vroegtijdige samenwerking hebben wij tevens goed ingezet met de gemeente. Wij streven ernaar om dit te bereiken met meerdere ontwikkelaars. Onze ambitie is groot, we willen veel woningen bouwen. Daar gaan we voor en dat kunnen we niet alleen. We hebben elkaar nodig en intensieve samenwerking en betrokkenheid is essentieel om onze nieuwbouwplannen in de gemeente Barneveld waar te maken. Door bij elkaar betrokken zijn en elkaars belangen erkennen, is de kans op het realiseren van woningen groter,’ aldus Woningstichting Barneveld.

Partijen zien uit naar de verdere gesprekken. Samen maken zij woonambities waar.