Bewoners krijgen de sleutel van hun nieuwe sociale huurwoning in Kromme Akker Zuid II

De sleutels van de 6 nieuwe eengezinswoningen aan de Van Bommelstraat in de wijk de Kromme Akker Zuid 2 in Voorthuizen zijn uitgereikt! Blije bewoners hebben deze gisteren in ontvangst genomen van onze consulent wonen Marieke Lagerweij. “De oplevering is voorspoedig gegaan. De bewoners konden niet wachten om direct aan de slag te gaan!”

De woningen zijn in goede samenwerking met De Bunte Vastgoed Oost BV en Kelderman bouw gerealiseerd. Op dit moment zijn nog 8 beneden-bovenwoningen in aanbouw. Deze bieden we naar verwachting eind februari 2023 aan op huiswaarts.nu en leveren we nog voor de zomer op.

Duurzame woningen

De goed geïsoleerde, gasloze woningen zijn voorzien van vloerverwarming, een warmtepomp, een ventilatiesysteem met warmteterugwinning en zonnepanelen. In de keuken zit een aansluiting voor elektrisch koken. En het regenwater wordt opgevangen in ondergrondse infiltratiekratten, waarbij het overtollige regenwater uiteindelijk in een wadi verderop in de wijk stroomt.

Met deze toevoeging dragen we bij aan ons regionaal bod van ruim 13.000 sociale huurwoningen tot 2040. En aan ons doel: 80 procent label A in 2030 voor ons totale woningbezit. Voor de zomer verwachten we de oplevering van nog eens 42 sociale huurwoningen. Kijk op onze projectenpagina voor een overzicht van de projecten die we in uitvoering hebben.