Het Voorthuis is geopend!

Wat begon met een droom van twee voormalig bestuurders van Neboplus wonen en zorg en Woningstichting Barneveld, waarbij Bzzzonder aanhaakte, is nu werkelijkheid geworden. Na jaren van visie vormen, plannen maken en de bouw realiseren is het dan eindelijk zover. Woonzorglocatie Het Voorthuis, aan de Goudkamp in Voorthuizen, is klaar en op donderdag 26 oktober 2023 officieel geopend. Wat zijn we blij en trots op deze bijzondere plek waar jong en oud, kwetsbaar en vitaal, met elkaar samen wonen en leven. Verbinding met en omzien naar elkaar krijgt hier op een unieke wijze gestalte.

Over Het Voorthuis

In Het Voorthuis leven verschillende mensen samen: jong, oud, kwetsbaar, vitaal. Het Voorthuis is een woonplek voor met name ouderen, biedt opvang voor kinderen en is een ontmoetingsplek voor de bewoners en de wijk.

Er wonen ouderen in een huurwoning van Woningstichting Barneveld. Dat zijn aanleunwoningen die bijzonder geschikt zijn voor echtparen, om samen te blijven wonen. Oók als zorg of ondersteuning nodig is. Als één van beide dementie heeft, komt Neboplus in beeld. Mensen met dementie kunnen veilig verblijven in de zorgwoningen van Neboplus in Het Voorthuis rondom gezellige huiskamers met grote balkons. Daarnaast biedt de woningstichting tweekamerhuurappartementen aan voor iedereen die een woning zoekt via woonruimtebemiddelingssysteem huiswaarts.nu.
Ontmoetingscentrum De Goudkamp biedt plek aan mensen die problemen ondervinden vanwege geheugenverlies. En kindercentrum Bzzzonder biedt in Het Voorthuis inclusieve kinderopvang voor kinderen van 0 tot 12. In de foyer op de begane grond, bevindt zich een gezamenlijke ontmoetingsruimte. Bzzzonder en Neboplus verzorgen hier de gastvrijheid.

Juist die combinatie van de verschillende doelgroepen maakt Het Voorthuis tot een levendige locatie. Een plek waar bewoners en gebruikers elkaar versterken en elkaars unieke talenten kunnen inzetten, mede vanwege de slimme opzet en indeling van de locatie. Een plek waar mooie, waardevolle ontmoetingen bijdragen aan positieve ervaringen. Want ontmoetingen zorgen voor verbreding van het eigen perspectief. Het geeft de dagen kleur! Het Voorthuis, een thuis voor jong en oud.