Zon, friet en ijs voor bewoners de Wheem

Gistermiddag schuilden een groot aantal bewoners van ons verbeterproject in de De Wheem in Voorthuizen onder de partytent. Niet vanwege de regen maar vanwege de zon. Zij kwamen daar bijeen voor een informeel samenzijn in het kader van de energiebesparende maatregelen die we daar uitvoeren bij 127 woningen. We hadden hen samen met onze partner Lenferink vastgoedonderhoud uitgenodigd om elkaar gezellig te ontmoeten. Even los van alle werkzaamheden die wij daar uitvoeren. Uiteraard met wat lekkers erbij: friet en ijs voor iedereen. Het weer werkte goed mee en de opkomst was dan ook groot.

Samen met Lenferink hadden we een frietkar (friet, snacks, frisdrank) en een ijscokar geregeld. Het was zo gezellig dat het wel een buurt BBQ leek. Het was een zeer geslaagd moment en erg gezellig in de Wheem. Wie weet komt dat er later echt nog eens van.

De bewoners die we hebben gesproken konden al goed merken dat de vloer en het dak geïsoleerd zijn. Ook met de warmte van de afgelopen dagen. Half januari startte Lenferink in opdracht van ons met de tweede en laatste fase van de verduurzamingswerkzaamheden van de 127 eengezinswoningen. Complete daken zijn onder andere intussen vervangen. Hierbij zijn de schoorstenen, het dakbeschot, de goten en hemelwaterafvoeren verwijderd en er zijn nieuwe dakplaten (met een hoge isolatiewaarde), dakpannen, goten, hemelwaterafvoeren en PV-panelen aangebracht. In de nieuwe overstekken op de kopgevels zijn de permanente nestkasten voor de beschermde vogelsoorten aangebracht.

We hebben nu ongeveer de helft van de woningen gereed en we verwachten de werkzaamheden in oktober klaar te hebben.