Zorgen om stijgende kosten

Het levensonderhoud is duurder geworden, dat geldt voor iedereen. De prijzen van boodschappen en voor gas en elektriciteit zijn flink gestegen. We begrijpen dat u zich daar zorgen over maakt. Gelukkig geldt er vanaf 1 januari 2023 een prijsplafond op energie voor alle huishoudens. Daarnaast geldt voor de maanden november en december dat huishoudens een vaste korting op de energierekening ontvangen van €190.

Woningstichting Barneveld kan niets doen aan de stijgende prijzen. Wel doen we er alles aan om onze huur betaalbaar te houden. En we gaan door met het energiezuiniger maken van onze woningen.

Met op dit moment 90 procent groene labels (A, B en C) en nog slechts 3,5 procent E,  F en G labels, liggen we op koers om in 2030 het aandeel woningen met een label A op 80 procent te hebben. De E, F en G labels pakken we de komende vijf jaar binnen projecten aan en zijn er vanaf 2028 niet meer.

Zelf in actie

Ook kunt u zelf in actie komen om meer grip te krijgen op uw energierekening.

  • Door bijvoorbeeld het verminderen van uw energieverbruik met de tips op de website van het Regionaal Energieloket.
  • Ook kunt u de gratis Energiebox aanvragen van de gemeente Barneveld. Deze bestaat uit een doos met energiebesparende producten, een adviesgesprek met een energiecoach en een adviesrapport. Hiermee kunt u direct aan de slag en jaarlijks gemiddeld € 130 op uw energierekening besparen!
  • Wellicht heeft u nog recht op energietoeslag van €1300. Kijk daarvoor op de website van de gemeente Barneveld. Daar vindt u meer informatie over de voorwaarden en het aanvragen ervan.
  • Daarnaast kunt u zich via de gemeente Barneveld aanmelden voor een energieadviesgesprek door organisatie Susteen. Na het aanmelden en het invullen van uw gegevens, wordt er contact met u opgenomen.

Zorgen over het betalen van uw huur? Wacht niet, neem contact met ons op!

Trek op tijd bij ons aan de bel als u zich zorgen maakt over het betalen van uw huur. Ook als het u bezig houdt of de huurbetaling problemen gaat opleveren in de toekomst.