Basisschool De Lijster bezoekt bouwlocatie Lijsterhof

We zijn gestart met het verplaatsen van de 22 woningen aan Lijsterhof naar nieuwbouw wijk Bloemendal. Een spectaculaire operatie die Plegt-Vos voor ons uitvoert in nauwe samenwerking met transporteur G. van Harten en gemeente Barneveld. De eerste woningen zijn succesvol getransporteerd in de afgelopen nachten. Voor de kinderen van de groepen 6, 7 en 8 van basisschool De Lijster een interessant project om eens van dichtbij te bekijken.

Openbare basisschool De Lijster zit naast de bouwlocatie en veel kinderen van de school wonen in de omgeving. Één van de leerlingen woonde zelfs in één van de woningen aan Lijsterhof die nu worden verplaatst.

Toekomstig beroep

In de klas vertelden bewonersbegeleider Aafke en uitvoerder Clemens (beiden van Plegt-Vos) hoe de woningen worden verplaatst, wat daar allemaal bij komt kijken en welke mensen daar een taak in hebben. Extra interessant voor de kinderen die zich oriënteren op middelbaar onderwijs en een toekomstig beroep.

Verkeersles

Daarna brachten de kinderen een bezoek aan de bouwlocatie. Tussen halve woningen, hijskranen en vrachtwagens, mochten ze al hun vragen stellen. Het begrip ‘dode hoek’ werd uitgelegd. Een voor een namen ze even plaats achter het stuur van de grote vrachtwagens. Zo konden ze zelf ervaren wat een vrachtwagenchauffeur wel en niet kan zien rondom de wagen.

We hopen dat de kinderen een leuke ochtend hebben gehad. Dat ze er iets van hebben opgestoken. En natuurlijk ook dat hun interesse is gewekt voor een machtig beroep in de bouw.

Permanente groene plek in Bloemendal

De woningen krijgen een permanente en groene plek in Bloemendal. Zodra ze daar staan, worden ze aangesloten op nutsvoorzieningen en verbeteren we het comfort van de woningen. Daarna zijn ze weer als nieuw en klaar om opnieuw verhuurd te worden. Naar verwachting ontvangen nieuwe bewoners in het najaar de sleutel. Meer informatie over het project vindt u op de projectpagina.