Proosten op nieuwe wijk Voorthuizen

Met het heffen van een glas bubbels, proostten wij vorige week samen met toekomstige bewoners van het woningbouwproject Kromme Akker Zuid 2 in Voorthuizen, ontwikkelaar De Bunte, Kelderman bouw, gemeente en overige aanwezigen op een voorspoedige bouw.

Tijdens een start bouw bijeenkomst konden de kopers met elkaar kennismaken en kregen zij de kans om op de bouwplaats rond te lopen. In ons geval zijn de huurders nog niet bekend, maar wij waren er wel bij. Wij nemen 8 appartementen en 6 eengezinswoningen af voor verhuur van De Bunte, zodra de woningen klaar zijn.

Marieta Peek-Marlet, directeur-bestuurder van Woningstichting Barneveld: ‘Wij zijn blij dat op deze plek ruimte is voor sociale huurwoningen. We hebben in onze gemeente veel woningzoekenden. Het is onze ambitie om de komende jaren 600 woningen aan onze portefeuille toe te voegen. Dus het is mooi dat we ook hier betaalbare, gasloze en duurzame woningen voor onze huurders kunnen realiseren.’

Kromme Akker Zuid 2 geeft met 62 woningen een invulling aan het braakliggende terrein gelegen tussen de wijk Kromme Akker en de nieuwbouwwijk Wikselaarse Eng. De oplevering is naar verwachting een jaar later in het tweede kwartaal van 2023.

Meer informatie:
Proosten op nieuwe wijk Voorthuizen (keldermanbouw.nl)

Foto:
v.l.n.r.  Ernst Prosman (De Bunte), wethouder Bennie Wijnne (gemeente Barneveld), Kees Blotenburg (Kelderman bouw) en Marieta Peek-Marlet (Woningstichting Barneveld).