Hoogste punt viering voor 14 nieuwbouwwoningen in Kromme Akker Zuid II in Voorthuizen

Donderdag 13 oktober stond Woningstichting Barneveld stil bij het bereiken van het hoogste punt van 14 sociale huurwoningen in Kromme Akker Zuid II in Voorthuizen. De woningstichting trakteerde werknemers van ontwikkelaar De Bunte Vastgoed Oost en aannemer Kelderman bouw op friet en fris. De bouw is in volle gang en de verwachte oplevering van de eengezinswoningen is in december 2022. De oplevering van de appartementen volgt later, naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023.

De woningstichting neemt 6 eengezinswoningen en 8 appartementen, zogenoemde beneden-bovenwoningen, af voor sociale verhuur van ontwikkelaar De Bunte Vastgoed Oost, zodra de woningen klaar zijn.

De eengezinswoningen hebben een standaard indeling met een woonkamer en open keuken op de begane grond. Op de eerste verdieping liggen twee slaapkamers en de badkamer. De zolder is een open ruimte waar ook de technische installatie zich bevindt. Een raam op de kopgevels of een dakraam zorgt hier voor voldoende daglicht.

De appartementen op de begane grond hebben een tuin, de woningen op de verdieping een balkon. Ze hebben een compacte woonkamer met open keuken en een slaapkamer. 

Kromme Akker Zuid 2 bestaat in totaal uit ruim 60 woningen en maakt deel uit van uitbreidingswijk Kromme Akker in Voorthuizen-Zuid. Deze wijk geeft invulling aan het  terrein gelegen tussen de wijk Kromme Akker en de nieuwbouwwijk Wikselaarse Eng.  

Mee ontwikkelen met de groei van gemeente Barneveld

Vanuit de ambitie om mee te ontwikkelen met de groei van gemeente Barneveld, wil Woningstichting Barneveld tot aan 2030 zo’n 1150 woningen bouwen. De woningstichting verwacht tot en met het eerste kwartaal 2023 de oplevering van in totaal 70 appartementen en eengezinswoningen. Het gaat naast de genoemde 14 woningen, om 34 woningen in Bloemendal en 22 woningen in Woudse erven.

Met deze nieuwbouw draagt de woningstichting bij aan de grote behoefte aan meer sociale huurwoningen in de regio Foodvalley. De woningcorporaties in die regio deelden onlangs hun opgave voor het bouwen van zo’n 13.000 woningen in de regio Foodvalley tot aan 2040.

 Meer projectinformatie