Verplaatsbare woningen Lijsterhof gaan naar Bloemendal

Woningstichting Barneveld gaat de 22 woningen aan de tijdelijke locatie Lijsterhof in Barneveld verplaatsen naar nieuwbouwwijk Bloemendal. Een bijzonder project. De voorbereidende werkzaamheden hiervoor zijn gestart. Volgens planning worden de woningen eind mei verplaatst. In Bloemendal wordt het comfort van de woningen verbeterd en krijgen ze een permanente plek in een groene omgeving. Naar verwachting ontvangen nieuwe bewoners in het najaar de sleutel.

De woningen gaan naar Bloemendal fase 1

In 2016 hebben we de verplaatsbare woningen aan de Lijsterhof gezet. We realiseerden de flexibele woningen destijds snel om statushouders te huisvesten. De woningen mochten er maximaal 10 jaar staan. Gemeente Barneveld zocht actief mee naar een nieuwe plek waardoor de woningen nu in fase 1 komen van Bloemendal; de groene en duurzame nieuwbouwwijk die de komende jaren aan de noordzijde van Barneveld wordt gebouwd. De bewoners van de verplaatsbare woningen hebben we begeleid naar andere woonruimte. Zij keren niet terug in de woning op de nieuwe locatie.

Globale planning

Plegt-Vos voert de werkzaamheden uit. Ze zijn gestart met de voorbereidende werkzaamheden die nodig zijn om de woningen te verplaatsen. Zoals het demonteren van schuttingen, het verwijderen van straatwerk en dergelijke.

De woningen worden ’s nachts verplaatst

Eind mei start het transport van de woningen. De woningen bestaan uit gestapelde eenheden die afzonderlijk (één per trailer) worden verplaatst. Deze wooneenheden zijn erg breed. Om ze te verplaatsen moeten wegen tijdelijk worden afgezet. Daarom gebeurt het vervoer van de wooneenheden tussen 22:00 en 6:00 uur. Plegt-Vos plaatst de wooneenheden overdag al op de trailers. Zo beperken we voor omwonenden de overlast ’s nachts.

De gemeente herstelt het grasveld

Vanaf 14 juni ruimt Plegt-Vos het bouwterrein op. Gemeente Barneveld brengt daarna (in juli) het grasveld weer in de oude staat. Samen met omwonenden wordt in september een passende eindactiviteit georganiseerd om te vieren dat alles weer is als vanouds. Ook het wijkplatform en Welzijn Barneveld zijn uitgenodigd om mee te denken.

Als nieuwbouw

Als de woningen in Bloemendal staan, maken we ze klaar voor verhuur. We verbeteren het comfort van de woningen door een warmtepomp aan te brengen en de gevels te dichten. We herstellen dakbedekking en PV-panelen, maken tuinen gereed, sluiten nutsvoorzieningen aan, enz.

Daarna kunnen we ze ‘als nieuwbouw’ verhuren. Naar verwachting kunnen we in het najaar de sleutel overhandigen aan de toekomstige bewoners.